Taidegraafikko ja kuvataiteilija       Printmaker and Fine Artist

NYKYTAIDETTA NYMANILLA - MUSTAN KISSAN MUSEOPAMAUS

Tohmajärven museoalue 9.6.-8.8.2021

 

Tohmajärvi-Seuran ylläpitämä Tohmajärven museoalue saa kesällä vieraakseen 12 nykytaiteilijan ryhmänäyttelyn.

Nykytaidetta Nymanilla – Mustan Kissan MUSEOPAMAUS -näyttelyyn osallistuvat seuraavat taiteilijat: Reeta Giger (Turku), Aura Hakuri (Helsinki), Ville Huhtanen (Imatra), Saara Hyvärinen (Joensuu), Emmi Jormalainen (Helsinki), Kaisa Jussila (Tohmajärvi), Aino Jääskeläinen (Helsinki), Tuomas Ollikainen (Joensuu), Nunnu Raatikainen (Joensuu), Satu Rautiainen (Helsinki), Laura Ruotsalainen (Lahti), ja Jonna Salonen (Joensuu).

Taiteilijaryhmän aiempi yhteisnäyttely oli esillä kesällä 2019 Tohmajärven Onkamossa nimellä Mustan Kissan KESÄPAMAUS. Tulevassa museoalueen näyttelyssä on mukana myös uusia taiteilijoita. Esillä on teoksia, jotka käsittävät laaja-alaisesti kuvataiteen eri tekniikoita: maalaus, piirustus, valokuva, kuvanveisto, grafiikka ja installaatio sekä performanssi- ja videotaide. Taiteilijoiden tuotantoa on aiemmin ollut nähtävillä lähinnä Etelä-Suomessa.

 

Tohmajärven museoalue muodostuu Nymanin koti- ja apteekkimuseosta, sekä ulkomuseoalueesta, jolla sijaitsevat mm. Pitäjänmuseo (Jouhkolan Hovin vaunuliiteriaitta 1700-luvulta), Maiju Lassilan kotiaitta ja tuulimylly.

Näyttely sijoittuu osaksi museon omia perusnäyttelyitä. Museon tilat, esillä oleva esineistö ja sisällöt tarjoavat taiteen esittämiselle mielenkiintoisen ja inspiroivan ympäristön. Nykytaiteen ja historian välinen vuoropuhelu rikastuttaa vierailukokemusta ja synnyttää uusia ajatuksia ja yllättäviä havaintoja.

 

MUINAISET JA UNOHDETUT

GALLERIA HUUTO,  HELSINKI 28.5.-20.6.2021

Eerikinkatu 36/Kalevankatu 43, Helsinki

www.galleriahuuto.net

Avoinna ti-su 12-17

 

Muinaiset ja unohdetut -näyttelyn teemoja ovat menneisyys, muistot ja mielikuvituksen maailma. Aikojen saatossa kaikki eletty elämä häviää. Jotain on kuitenkin jäljellä, jos katsoo tarkasti: merkkejä talojen seinissä, sattumalta säilyneitä kirjeitä, valokuvia. Alitajunnan ja unien verhon taakse kurkistamalla voi löytää tien kadonneiden tarinoiden luo.

 

Näyttely koostuu taidegrafiikasta ja kolmiulotteisista keramiikka- ja paperiteoksista. Teoksissa yhdistyvät sadun, arjen ja mystiikan maailmat. Yhdessä ne luovat moniulotteisen vuoropuhelun.

 

YKSITYISNÄYTTELY JA RESIDENSSI BERLIINISSÄ SYKSYLLÄ 2021

 

Työskentelen syyskuussa 2021 kaksi viikkoa Berliinissä Galerie Pleikun residenssissä. Residenssityöskentelyn lisäksi pidän näyttelyn Galerie Pleikussa.  Voit seurata työskentelyäni ja kokemuksiani matkalla Instagramissa osoitteessa @kaisa.jussila.

 

Näyttely on avoinna 15.9.-25.9.2021. Tervetuloa!

 

ESITTELYVIDEO NÄYTTELYSTÄNI TOHMAJÄRVEN SIVISTYSKESKUS AHJOSSA

 

Tohmajärven kirjasto aukesi uusissa Sivistyskeskus Ahjon tiloissa helmikuun alussa 2021. Kirjaston avajaisnäyttelynä avautui Teoksia-näyttelyni. Se on osa isompaa kokonaisuutta, joka tulee toukokuussa esille Galleria Huutoon Helsinkiin sekä syyskuussa Berliiniin. Esillä on taidegrafiikkaa sekä keramiikkaa. Katso näyttelyn esittelyvideo tästä.