gallery/nimmari-kaisajussila

Taidegraafikko ja kuvataiteilija       Printmaker and Fine Artist

Sadun, unen ja arjen rajamailla

 

 

 

Kaisa Jussila on suomalainen taidegraafikko ja kuvataiteilija, jonka teoksissa yhdistyvät mielikuvituksen ja lapsuuden satujen maailma, alitajunta ja mystiikka. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta taidegrafiikan laitokselta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2006.

 

Jussila työskentelee usealla tekniikalla yhtä aikaa, ja työstää sekä kolmi- että kaksiulotteisia teoksia.  Tekniikoina ovat pääasiassa taidegrafiikka ja keramiikka, sekä näiden välimaastossa paperitaide, johon hän yhdistää molempia ilmaisutapoja. Aiheensa Kaisa saa luonnosta, elokuvista, kirjallisuudesta ja eletyn elämän kohtaamisista. Hän työskentelee paljolti intuition varassa, herkkyyttään kuunnellen.

 

Näin Kaisa kertoo itse työskentelystään:
"Jo lapsena suurin haaveeni oli tulla taiteilijaksi ja saada tehdä kuvia. Piirsin aina ja kaikkialla, ja piirtäminen on yhä yksi työskentelyni lähtökohdista. Haen muodosta viivaa ja viivasta muotoa. Piirtäminen on vaikuttanut suuresti siihen, että valitsin välineikseni taidegrafiikan monet tekniikat, kuten viivasyövytyksen, akvatintan ja kuivaneulan, sekä mm. haastavan, mutta jäljeltään palkitsevan kivilitografian.
Teoksissani yhdistyvät mielikuvituksen, satujen ja mystiikan maailmat, ja vastakohtina ovat luonto ja arjen jokapäiväiset asiat. Käsittelen taiteessani syviäkin asioita, ja haluan luoda liikuttavaa, samaistuttavaa ja inspiroivaa taidetta, joka herättää katsojan ajattelemaan, tuntemaan ja innoittumaan."