Design Musta Kissa

Kuvataiteilija, taidegraafikko, kuvittaja ja designer

 

SADUN, UNEN JA ARJEN RAJAMAILLA

 

Olen kuvataiteilija, taidegraafikko,  kuvittaja ja designer. Valmistuin Kuvataideakatemiasta taidegrafiikan laitokselta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2006. Lisäksi olen valmistunut Karelia Ammattikorkeakoulusta muotoilijaksi vuonna 2014.

 

Kuvataiteilijana ja taidegraafikkona työskentelen laajasti eri tekniikoilla: teen grafiikkaa ja kolmiulotteisia teoksia savesta ja paperista, piirrän ja  maalaan. Kirjoitan ja teen myös matkapäiväkirjoja sekä sarjakuvallisia teoksia.  Aiheeni saan mm. luonnosta, kirjallisuudesta ja eletystä elämästä. Työskentelen paljolti intuition varassa, herkkyyttäni kuunnellen. Teoksissani yhdistyvät mielikuvituksen, satujen ja alitajunnan maailmat.


Taiteen tekeminen on minulle kutsumus. Käsittelen taiteessani syvällisiä asioita, ja haluan herättää katsojan ajattelemaan, tuntemaan ja innoittumaan. Jo lapsena suuri haaveeni oli tulla taiteilijaksi ja saada tehdä kuvia.  Piirsin aina ja kaikkialla. Haen muodosta viivaa ja viivasta muotoa. Piirtäminen on yhä kaiken työskentelyni lähtökohta, sekä taiteessa että suunnittelutyössä.

 

Suunnittelijana ja kuvittajana teen mm. kirjojen ja lehtien ulkoasuja, kuvituksia, logoja ja infografiikkaa. Olen aina ollut kiinnostunut designista. Erityisesti minua kiehtovat kirjojen ja julkaisujen maailma, niiden tyylit ja olemus. Myös kuvitus on kiinnostava väylä suoraan katsojien luo, ja kuvien avulla voi kertoa tarinoita. Suunnittelijan työ tukee taiteilijan työtä ja antaa lisää työkaluja toimia laajasti taiteen ja visuaalisen viestinnän kentällä.