"Kaisa Jussilan prosessi lähti liikkeelle residenssijaksolta Berliinissä. Kaisalta on teosten lisäksi esillä prosessia kuvaava monipuolinen matkapäiväkirja, jossa on palasia hänen luonnoskirjoistaan ja muistiinpanoistaan matkan varrelta. Matkapäiväkirjaan Kaisa on kirjannut tajunnanvirtaa ja kokemuksia matkoilla kokemistaan ja näkemistään asioista ja hetkistä.

Matkapäiväkirjan viereltä löytyy prosessin päätteeksi syntynyt kivilitografiateos He ovat nähneet monta elämää, jossa puiden kiemuraiset oksat kietoutuvat yhteen kuin polut. Kaisan mukaan kaikki mitä näet, koet ja elät heijastuu teoksiin ja sen hän on halunnut ilmaista lopullisessa teoksessaan.

Seinällä olevien teosten edestä löytyy pöydälle muodostunut satumainen keramiikka- ja paperiveistosinstallaatio Pieni kaupunki/ Eine kleine stadt, jossa rakupoltetut keraamiset talot ja erilaisin grafiikan menetelmin koristellut paperitalot muodostavat kokonaisen pienen maailman yhdessä matkoilta tarttuneiden katukiven palasen ja laatanpalan kanssa."

Teksti:  Miia Jääskeläinen / Taidekeskus Ahjo, Joensuu

Teksti on julkaistu aiemmin Taidekeskus Ahjon Instagram- ja Facebook -sivuilla.