Tohmajärvi-Seuran ylläpitämä Tohmajärven museoalue saa kesällä 2021 vieraakseen 12 nykytaiteilijan ryhmänäyttelyn.
Nykytaidetta Nymanilla – Mustan Kissan MUSEOPAMAUS -näyttelyyn osallistuvat seuraavat taiteilijat: Reeta Giger (Turku), Aura Hakuri (Helsinki), Ville Huhtanen (Imatra), Saara Hyvärinen (Joensuu), Emmi Jormalainen (Helsinki), Kaisa Jussila (Tohmajärvi), Aino Jääskeläinen (Helsinki), Tuomas Ollikainen (Joensuu), Nunnu Raatikainen (Joensuu), Satu Rautiainen (Helsinki), Laura Ruotsalainen (Lahti), ja Jonna Salonen (Joensuu).
Taiteilijaryhmän aiempi yhteisnäyttely oli esillä kesällä 2019 Tohmajärven Onkamossa nimellä Mustan Kissan KESÄPAMAUS. Tulevassa museoalueen näyttelyssä on mukana myös uusia taiteilijoita. Esillä on teoksia, jotka käsittävät laaja-alaisesti kuvataiteen eri tekniikoita: maalaus, piirustus, valokuva, kuvanveisto, grafiikka ja installaatio sekä performanssi- ja videotaide. Taiteilijoiden tuotantoa on aiemmin ollut nähtävillä lähinnä Etelä-Suomessa.
Tohmajärven museoalue muodostuu Nymanin koti- ja apteekkimuseosta, sekä ulkomuseoalueesta, jolla sijaitsevat mm. Pitäjänmuseo (Jouhkolan Hovin vaunuliiteriaitta 1700-luvulta), Maiju Lassilan kotiaitta ja tuulimylly.
Näyttely sijoittuu osaksi museon omia perusnäyttelyitä. Museon tilat, esillä oleva esineistö ja sisällöt tarjoavat taiteen esittämiselle mielenkiintoisen ja inspiroivan ympäristön. Nykytaiteen ja historian välinen vuoropuhelu rikastuttaa vierailukokemusta ja synnyttää uusia ajatuksia ja yllättäviä havaintoja.