PRINT 2021 Taidekeskus Ahjossa 4.-23.12.2021
Print 2021 on pohjoiskarjalaisten taidegrafiikan tekijöiden yhteisnäyttely, joka järjestetään kolmatta kertaa Taidekeskus Ahjossa Joensuussa. Näyttelyyn osallistuu 11 taiteilijaa. Teemana on tällä kertaa prosessi. Näyttelyssä käsitellään monipuolisesti taidegrafiikan työskentelyyn liittyviä vaiheita ja jokaisen omaa henkilökohtaista prosessia teoksen ideasta sen valmiiksi saamiseen asti. Grafiikan lisäksi esille tulee videoita, valokuvia, tekstiä, installaatioita ja muuta materiaalia, joka liittyy teosten valmistumiseen.
Omassa osuudessani kuvaan taiteellisen työskentelyn prosessia idean alusta valmiiseen teokseen asti. Syksyllä 2021 vierailin Berliinissä Galerie Pleikun residenssissä ja keräsin materiaalia tuleviin teoksiini. Matkapäiväkirja, luonnokset, lippuset ja lappuset sekä materiaalin pohjalta syntyneet  teokset ovat nähtävissä näyttelyssä.
Tarkoitukseni on koostaa erään matkan merkitys ja vaikutus esille kokonaisuudessaan, muistiinpanojen, luonnosten ja kokemusteni kautta. Työskentely on monivaiheinen prosessi, joka käynnistyy innostuksesta. Toisaalta työskentely on hyvin vapaata siinä vaiheessa kun etsin ideoita. Se on kuulostelua, katselua, luonnostelua, olemista jossakin. Hauduttelun jälkeen tulee toteutuksen vaihe, joka on itsessään hyvin intensiivinen ja kiireinen. Valmiin teoksen takana on kokonainen maailma, joka teoksen katsojalta jää yleensä näkemättä. Halusin tuoda tämän prosessin kokonaisuudessaan esiin.