Kuva: Miia Jääskeläinen

 
KAISA JUSSILA
UNELMII-näyttely
Joensuun kaupunginteatterin lämpiö
23.9.2022-18.2.2023
Unelmii-näyttelyni on esillä Joensuun kaupunginteatterin lämpiössä My Fair Lady -musikaalin yhteydessä 23.9.2022-18.2.2023. Näyttely koostuu grafiikasta ja keramiikasta, ja teokset on sijoiteltu lämpiön lisäksi mm. portaikon ikkunalaudoille.
Mimi haaveilee, Setä Laulajainen harjoittelee aariaansa, Hevoset marssivat. Sfinksileijona ja Rentoutunut leijona nautiskelevat miljööstä ja pyöreästä lämpiöstä lasimaalausikkunoineen. Tilasta voi myös löytää Sukuni historian, talon, joka on tyhjä kuori mutta jonka seinät ovat täynnä elämää. Ehkäpä talo voisikin olla elämän näyttämö, teatterissa kun ollaan?
Kaupunginteatterin lämpiö on näyttelypaikkana spesiaali. Kiehtovaa on myös teatteriyleisön ja kuvataiteen välinen kommunikaatio. Haluaisitko juoda väliajalla viinilasillisesi Enkeleiden talon tai kenties Huvimajan pöydässä? Vai onko moodisi enemmän kuin Rentoutuneella leijonalla? Teokseni heräävät eloon ja luovat uusia tarinoita, kun ne pääsevät kommunikaatioon yleisön kanssa.
Yhteistyössä: Joensuun kaupunginteatteri ja Joensuun Taiteilijaseura
Kaisa Jussila (s. 1979) on Tohmajärvellä asuva kuvataiteilija, graafikko ja kuvittaja. Hänen tekniikoitaan ovat mm. keramiikka ja taidegrafiikka sekä niiden välimaastossa paperiveistokset ja -installaatiot. Teoksillaan hän kertoo tarinoita ja yhdistää kaksi- ja kolmiulotteisen ilmaisun maagiseksi ja moniulotteiseksi maailmaksi.
www.kaisajussila.fi
Instagram: @kaisa.jussila
Facebook: @kaisa.jussila.artist
Teostiedustelut ja yhteydenotot: kaisahannelejussila@gmail.com