Residenssimatkalle Budapestiin
Pian olen taas lähdössä reissuun, sillä työskentelen maaliskuussa kuukauden ajan Valosag-residenssissä Budapestissa. Aion erityisesti piirtää paljon, sillä piirtäminen jää helposti kotioloissa hieman paitsioon.
Työskentely Budapestissa on toinen osa Sodan jäljet ja historian pitkä varjo -residenssiprojektiani, jossa työskentelen eri puolilla Eurooppaa tutkien paikkojen henkeä. Piirtämisen lisäksi kirjoitan, teen sarjakuvallista matkapäiväkirjaa ja valokuvaan. Työskentelen teemani parissa erityisesti Budapestin juutalaiskaupungin osaa ja sen tarinoita tutkiskellen. 
Residenssimatkat ovat minulle myös runsaudensarvia, joista ammennan omaan taiteelliseen työskentelyyni ideoita ja teemoja pitkään jälkeenpäin. En koe niiden olevan lomailua; irtiotto arjesta ja sen monista tehtävistä mahdollistaa täyden keskittymisen taiteelliseen työskentelyyn, ajatteluun ja ideoiden jalostamiseen. Budapest on minulle entuudestaan tuttu kaupunki, ja toki aion myös syödä hyvin, kiertää museoita, nautiskella kylpylöissä, kuunnella hienoja konsertteja ja kenties vierailla mainiossa sirkuksessa, jossa näin henkeä salpaavan leijonaesityksen vuonna 2009.