VISUAL ARTIST AND PRINTMAKER

AJANKOHTAISTA

 

Keväällä 2023 työskentelin kuukauden Budapestissa Valosag-residenssissä. Kaupungin halki virtaa Tonava, joka jakaa sen kahteen erilaiseen osaan. Oleiltuani laakean Pestin puolella kolmisen viikkoa ylitin joen Budan puolelle ja nousin Gellert-vuorelle. Päivä oli upea ja ilmassa jotakin maagista, mitä on vaikea kuvailla. Vuorella moni pohtimani asia kirkastui minulle.

Kotiin palattuani minun oli ensitöikseni tehtävä vuori. Tein sen savesta. Tein toisen, kolmannen. Vuori kirjoitti ja loi itse itseään. Aloin pohtia vuoren teemaa. Viittauksia uskontoon ja historiaan löytyy loputtomasti. On paettu vuorille, rakennettu linnoja, etsitty jumaluutta, viisautta ja valaistumista. Vuori on voimaa, vuori on suuri haave ja haaste, joskus saavuttamaton. Vuori on pelonkokoinen möykky rinnassa. Vuori on elämä itse. Työskentelyprosessi vei minut mennessään, matkalle vuoren luo.

Tutkin taiteessani henkilökohtaisen ja psykologisen, sadunomaisen näkökulman kautta elämää. Teoksissani on vahva alitajuinen ulottuvuus. Tekniikoitani ovat syväpaino, kivilitografia ja serigrafia sekä rakupoltettu, lasitettu ja maalattu keramiikka, piirros ja maalaus.

 

Näyttelyäni on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

 

Kaisa Jussila

ELÄMÄ ON VUORI

5.-30.6.2024

 

Galleria Joella

Läntinen Rantakatu 21, 20100 Turku

Avoinna ti-pe klo 12-18, la-su klo 12-16

 

 

 

KAISA JUSSILA (s. 1979) valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2006. Hän asuu ja työskentelee Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa. Jussila on pitänyt laajasti näyttelyitä Suomessa ja myös ulkomailla. Hänen taidettaan on ollut esillä mm. Saksassa, Tanskassa, Hollannissa ja Virossa. Vuonna 2007 hän voitti 4. Pohjoismaisen grafiikan triennaalin ensimmäisen palkinnon Holbaekissa Tanskassa. Taiteessaan Kaisaa innoittavat vahva tekninen taituruus, tekniikoiden yhtymäkohdat ja vapaa, voimallinen ilmaisu. Työskentelyssään hän heittäytyy alitajunnan vietäväksi ja antaa intuition johdattaa.